Reklama
  • Wtorek, 15 listopada 2016 (13:05)

    Zioła obniżające ciśnienie

Przygotuj po 50 g ziela serdecznika, owocu kopru włoskiego, ziela fiołka trójbarwnego oraz ziela dziurawca, dodaj 30 g korzenia kozłka lekarskiego oraz 20 g korzenia mniszka lekarskiego. 1 łyżkę stołową tak przygotowanej mieszanki ziół zalej 1 szklanką przegotowanej wody i odstaw na ok. 2 godz.

Następnie podgrzewaj doprowadzając do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 3 min. Następnie odwar przecedź. Pij po pół szklanki 2 razy dziennie przed jedzeniem.

Reklama

Zioła te obniżą ciśnienie, mają też działanie odchudzające i uspokajające.

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Jedz aronię (w przetworach, soku lub suszoną). Łyżkę rozdrobnionego ziela jemioły zalej szklanką wody w temp. ok. 30°C i odstaw na godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj. Po przecedzeniu pij 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.